ua en ru

Атака бойовиків на Старогнатовку є тривожною ознакою", - МЗС України

Атака бойовиків на Старогнатовку є тривожною ознакою", - МЗС України Фото: глава МЗС України Павло Клімкін

МЗС поінформувало ОБСЄ, ЄС та НАТО про загострення ситуації

Атака бойовиків на н. п. Старогнатовка (Донецька обл.) є тривожною ознакою подальшої ескалації ситуації на Донбасі. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України від 10 серпня.

"У МЗС України звертають увагу на значну інтенсифікацію провокацій, обстрілів і цілеспрямованих атак на позиції сил Антитерористичної операції зі сторони підтримуваних Росією бойовиків. Тільки за останні кілька днів значно зросла кількість обстрілу не тільки позицій українських підрозділів, але і цивільних об'єктів. Атака силами батальйонної тактичної групи при підтримці важкої броньованої техніки, танків і Бтрів в напрямку населеного пункту Старогнатовка, що сталася 10 серпня, є тривожною ознакою подальшої ескалації ситуації", - сказано в повідомленні.

У відомстві висловили впевненість, що обстріли, наступальні дії російсько-терористичних військ, залякування спостерігачів спецмиссии ОБСЄ "є частиною свідомо обраної небезпечної лінії на зрив Мінських домовленостей".

"За дорученням Президента МЗС України невідкладно інформує діючого голови ОБСЄ, держави-учасників Нормандського формату, ЄС та НАТО про загострення ситуації на Донбасі і загрозу зриву плану мирного врегулювання. Ми також перебуваємо в постійному контакті з СММ ОБСЄ і сприяємо тому, щоб місія могла виконувати свій мандат. Російська сторона повинна вжити негайних заходів для того, щоб припинити дії, які несуть Україні руйнування і смерть, загрожують безпеці і стабільності на всьому європейському континенті", - сказано в повідомленні.

Відзначимо, раніше сьогодні в Генштабі ЗСУ повідомили, що заступник командувача Сухопутними військами РФ генерал-полковник Олександр Ленцов знаходиться на Донбасі і, можливо, координує діяльність бойовиків.