ua en ru

Асад оцінив збиток від війни в Сирії в 200 млрд доларів

Асад оцінив збиток від війни в Сирії в 200 млрд доларів Фото: Башар Асад оцінив збиток від війни в Сирії в 200 млрд доларів

Війна в Сирії триває з 2011 року

Збиток Сирії від воєнних дій, які тривають з 2011 року на території країни вже перевищив 200 млрд доларів. Про це заявив президент Сирії Башар Асад у інтерв'ю виданню "РИА Новости".

"Економічний збиток і збитки інфраструктурі перевищують 200 мільярдів доларів", - сказав Асад.


За його словами, економічні питання можна владнати безпосередньо, коли в Сирії стабілізується ситуація. Разом з тим, відновлення інфраструктури потребує тривалого часу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія, незважаючи на анонсоване виведення військ, інтенсивно продовжує постачати свою сирійську базу.

Коли президент РФ Володимир Путін оголосив про виведення російського військового контингенту з Сирії, очікувалося, що великий морський сухогрузный транспорт "Яуза" - частина так званого "сирійського експресу" і одне з основних суден-постачальників російської операції в Сирії - має повернутися в свій арктичний порт. Однак через три дні після заяви Путіна "Яуза" покинула порт Новоросійська і попрямувала в сирійський Тартус.