ua en ru

Асад звинуватив західних лідерів в проблемах Європи

Асад звинуватив західних лідерів в проблемах Європи Фото: Асад заявив, що неправильна політика захід призвела до міграційній кризи в Європі

За його словами, деякі західні керівники протегували терористичним організаціям

Президент Сирії Башар Асад вважає, що міграційний криза в Європі безпосередньо пов'язаний з помилковою політикою деяких західних лідерів, які підтримували терористичні організації в Сирії. Про це він заявив в ході зустрічі з делегацією від Європарламенту, передає агентство Sana.

За його словами, політика ряду західних лідерів не відповідає інтересам їх народів, і в результаті призвела до проблем, з якими зіткнулася Європа.


"Те, що відбувається в Сирії та регіоні, природно, сильно впливає на Європу - це пов'язано і географією, і соціальними зв'язками", - додав Асад.

Він зазначив, що неправильна політика західних влади дала розвиток тероризму в Сирії. Через економічні санкції сирійцям довелося покинути свою батьківщину і бігти в Європу.

У той же час Асад підкреслив, що важлива роль у виправленні помилок західних лідерів належить Європарламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк планує вкласти в проекти за межами ЄС, пов'язані з біженцями, у два рази більше коштів, ніж це планувалося раніше.