ua en ru

В Артемівську школяр поранив однокласника з пневматичної зброї

В Артемівську школяр поранив однокласника з пневматичної зброї Фото: зброя в навчальних закладах підлягає забороні

В Артемівську Донецької області проводиться перевірка за фактом отримання тілесних ушкоджень 15-річним учнем 9 класу. Про це повідомили у прес-службі Артемівського МВ ГУМВС України в Донецькій області.

"Однокласник потерпілого потайки приніс до навчального закладу пневматичний пістолет батька, щоб показати друзям. В результаті необережного поводження з ним один з підлітків постраждав", - йдеться в повідомленні.

Як розповів начальник Артемівського міського відділу міліції Дмитро Кожухівський, 20 квітня до міліції надійшло повідомлення з травмпункту про надання медичної допомоги підліткові, який у школі отримав поранення з пневматичної зброї.

Правоохоронці встановили, що один з учнів школи знайшов удома пневматичний пістолет свого батька і, щоб похвалитися перед однокласниками, приніс його до навчального закладу. На перерві підлітки стали розглядати зброю і виривати один в одного з рук, в результаті чого стався постріл і один зі школярів отримав тілесні ушкодження.

Постраждалого доставили до лікарні. Травма виявилася не важкою, і на сьогодні дитина приступила до навчання.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 (умисні легкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання від штрафу до виправних робіт на строк не більше 1 року.

Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Зброю направлено на балістичну експертизу.

Нагадаємо, в січні 2011 р. у Вінниці в одній зі шкіл учень 9-го класу відкрив стрілянину з пневматичного пістолета по своїх однолітках.

Читайте також: "Трагедії у навчальних закладах: список інцидентів останніх років із застосуванням зброї"