ua en ru

"Арсенал" оголосив про перехід Обамеянга за рекордну для клубу суму

"Арсенал" оголосив про перехід Обамеянга за рекордну для клубу суму Фото: П'єр-Емерік Обамеянг (arsenal.com)

Габонський форвард підписав довгостроковий контракт

Нападник дортмундської "Боруссії" П'єр-Емерік Обамеянг продовжить кар'єру в "Арсеналі". Про це повідомляє прес-служба лондонського клубу.

Зазначається, що габонський форвард підписав довгостроковий контракт і став найдорожчою покупкою в історії англійського клубу. Точна сума не називається, але за неофіційною інформацією, вона становить 63 млн євро.

Попередній рекорд був встановлений влітку 2017 року, коли у "Ліона" був куплений нападаючий Олександр Ляказетт за 53 млн євро.

На заміну П'єр-Емеріку дортмундці планують купити Михайла Батшуайі з "Челсі".

"Радий опинитися в цьому клубі, - цитує сайт "Арсеналу" Обамеянга. - Ми з Міккі (Генріхом Мхітаряном, - ред.) знову разом, я радий. У "Арсенала" багата історія, тут грав Анрі. Він - приклад для всіх нападників. Як я граю? Я дуже швидкий, багато забиваю, ми з Анрі трохи схожі. Але, повторю ще раз, мені потрібно багато працювати".

У цьому сезоні Обамеянг провів за "Боруссію" 24 матчі у всіх турнірах, забивши 21 гол і зробив три результативні передачі. Дортмундської клуб двічі не включав габонця до складу команди з дисциплінарних причин.

Нагадаємо, півзахисник "Арсеналу" Месут Озіл дав згоду на продовження контракту з лондонським клубом через перехід Обамеянга.