ua en ru

"Арселорміттал Кривий Ріг" працює у збиток останні 11 місяців

"Арселорміттал Кривий Ріг" працює у збиток останні 11 місяців Фото: металургійний комбінат "Арселорміттал Кривий Ріг"

На кожній тонні проданої заготовки комбінат отримує збиток у розмірі 65 доларів

Металургійний комбінат "Арселорміттал Кривий Ріг" вже протягом 11 місяців працює у збиток через продаж більшої частини металопродукції дешевше, ніж її собівартість. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив генеральний директор ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" Парамжит Калон, передає кореспондент РБК-Україна.

"протягом останніх 11 місяців ми несемо збитки - починаючи з вересня минулого року", - сказав він.

Калон пояснив, що причиною збиткової роботи підприємства стало значне зниження світових цін на металопродукцію при високій вартості її виробництва на комбінаті.

"Ціни на металопродукцію в 2015 році знизилися до мінімуму за останні 20 років", - підкреслив гендиректор.

Він розповів, що в липні комбінат продавав заготовку по 270 доларів/тонну, у жовтні - по 235 доларів/тонну, при цьому собівартість її виробництва з постійними і змінними витратами становить 300 доларів/тонну, в той час як на інших підприємствах групи "Арселорміттал" вона становить близько 200 дол.

"Ми отримуємо збиток на тонні проданої заготівлі у розмірі 65 доларів", - заявив Калон.

Він також нагадав, що ще в липні 2014 року підприємство працювало з прибутком - вартість заготовки тоді сягала 510 доларів/тонну.

Нагадаємо, раніше генеральний директор ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" Парамжит Калон повідомляв, що підприємство реалізує на російському ринку менше 1% своєї продукції.