ua en ru

В Arricano спростували затримання адвоката компанії за хабарництво

Компанія Arricano офіційно заявляє, що інформація, опублікована в деяких ЗМІ 10 березня про те, що нібито при спробі підкупу судді Апеляційного суду адвокатом компанії Arricano останнього було затримано, а інші співробітники виїхали за кордон України, не відповідає дійсності. Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

У компанії відзначили, що жоден з працівників або адвокатів Arricano не здійснював будь-яких неправомірних дій, також ніхто з адвокатів і співробітників компанії не є затриманим і не залишав територію України.

"Дана інформація є провокацією наших опонентів, які намагаються за будь-яку ціну зберегти свій незаконний контроль над ТРК Sky Mall, який триває вже три роки. Ми просимо всі об'єктивні засоби масової інформації та представників преси утриматися від публікації неперевіреної інформації, мета "впровадження" якої - зганьбити ділову репутацію Arricano", - заявив генеральний директор Arricano Real Estate Михайло Меркулов.

За інформацією компанії, ініціатором судового провадження про нібито "хабарі судді" є прокурор Дніпровського РУГУ Дрозд А. Н., для якого це вже не перший випадок необ'єктивного і упередженого відношення до компанії Arricano.

Так, у березні 2014 р. саме Дроздом було порушено кримінальне провадження проти іншого співробітника Arricano - Донського С. А., екс-директора ПРАТ "Дніпровська пристань". У рамках цієї справи прокурор Дрозд умисно допустив численні грубі процесуальні порушення, що підтвердив рішення Печерського районного суду р. Києва від 4 березня 2015 р., яким суд визнав, що бездіяльність прокурора Дрозда в об'єктивному розслідуванні справи є злочином і зобов'язав внести дані до єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). Того ж 4 березня 2015 р. Дніпровський суд постановив надати оригінали документів для ознайомлення стороні захисту Донського. А вже через кілька годин після цього, з'явилася нова "сенсація" прокурора Дрозда по відношенню до компанії - 5 березня о 00.30 прокурором Дроздом була зроблена спроба незаконного затримання адвоката компанії.

"Я з подивом дізнався, що я, як один з "всіх адвокатів Аррикано, покинув країну". Нахабна брехня - я продовжую працювати, а безграмотний прокурор Дрозд, який при пред'явленні підозри не вбачає різниці між "присвоєнням" і "розтратою", дозволив собі перейти від процесуальної змагальності на переслідування мого колеги. Його дії будуть оцінюватися вже в порядку кримінального провадження", - зазначив у свою чергу один з адвокатів компанії Arricano Євген Солодко.

В Arricano відзначили, що спроба затримання і залякування адвоката компанії є одним з численних випадків тиску українських силових органів на компанію.

"Друга сторона конфлікту - бізнесмен Андрій Адамовський і його партнер Олександр Грановський активно використовують свої зв'язки в правоохоронних органах та корумпованих чиновників для тиску на компанію", - підкреслили в компанії.

У компанії нагадали, що в травні-червні 2014 р. Arricano і Dragon Capital піддалися шантажу з боку Адамовского. Компанію намагалися змусити продати свої акції у ТРК SkyMall за ціною в рази нижчою ринкової або викупити частку Адамовского за ціною в рази вище ринкової.

"З 2012 р. Arricano неодноразово піддавалася очевидно незаконним діям судової системи України, наприклад, впливові українські ЗМІ публікували матеріали про корупційній змові екс-голови ВГСУ Ст. Татькова і А. Адамовского для ущемлення інтересів Arricano допомогою господарських судів України", - зазначають представники Arricano.

19 серпня 2014 року міжнародний комерційний арбітраж LCIA (Лондон) виніс рішення на користь Аггісапо і відновив право компанії на викуп мажоритарного пакету акцій в проекті на умовах договору 2010 р. "Разом з тим, вже у вересні 2014 року Адамовський і Грановський "розмили" структуру права власності на проект, щоб реалізувати рішення Лондонського Арбітражу в Україні було неможливо. Для цього 100% корпоративних прав на об'єкт двічі були передані третім особам, а право власності на ТРЦ оформлено банком "Південний", нібито із-за непогашеної заборгованості в розмірі 32 млн дол", - нагадали в компанії. На думку керівництва Arricano, даний дефолт був створений штучно.
У компанії підкреслили, що, незважаючи на численні звернення Arricano та Укрдержреєстру, переоформлення ТРК Sky Mall не розслідується ГПУ і прокуратурою Дніпровського району Києва.

Arricano офіційно звертається до голови СБУ Валентина Наливайченка, Генерального прокурора України Віктора Шокіну, заступнику генерального прокурора України Давиду Сакверелидзе, заступнику голови комітету з питань верховенства права О. Бондарчуку і всім членам комітету з проханням контролю роботи підвідомчих їм структур, зокрема СБУ та прокуратури Дніпровського району р. Києва в аспекті їх пильної уваги до діяльності компанії Arricano, дій прокурора Дрозда А. Н. щодо компанії та об'єктивного розслідування численних звернень компанії та Укрдержреєстру.

Arricano Real Estate plc - Arricano - найбільший європейський інвестор в сферу нерухомості в Україні. Arricano володіє найбільшим в Україні портфоліо реалізованих ТРЦ, загальна орендна площа проектів у власності компанії понад 212 000 кв. м. З вересня 2013 року акції компанії розміщені на AIM Лондонської фондової біржі. Мажоритарний акціонер Arricano - Хіллар Тедер, найбільший естонський інвестор в Україні