ua en ru

Армія Асада повторно захопила "останній оплот ІДІЛ у Сирії"

Армія Асада повторно захопила "останній оплот ІДІЛ у Сирії" Фото: прапор Сирії (flickr.com/Sulafa Khalil)

Йдеться про місто Абу-Кемаль

Сирійська урядова армія та її союзники знову зайняли Абу-Кемаль - останнє відносно велике місто, що знаходився під контролем бойовиків "Ісламської держави". Про це з посиланням на видання проіранською угруповання "Хезболла" повідомляє Reuters.

За даними агентства, солдати сирійської урядової армії спільно з шиїтськими ополченцями 19 листопада 2017 року увірвалися в Абу-Кемаль і взяли його під контроль.

Зазначено, що штурму міста передувала операція з його оточення з метою недопущення до Абу-Кемаля додаткових сил ІД. Крім цього, удари по терористах наносили літаки ВКС Росії. Наприклад, 18 листопада бази бойовиків атакували дальні бомбардувальники Ту-22 М3.

Як повідомляється, звільнення Абу-Кемаля разом з останніми успіхами основних частин урядової армії, що наступає з півночі вздовж річки Євфрат, означає, що під контролем бойовиків залишаються лише кілька сіл на півдні провінції Дейр-Ез-Зор, а також пустельні райони на сході провінції Хомс і на північному сході Іраку.

Нагадаємо, 9 листопада сирійська влада вже повідомляла про зайняття Абу-Кемаля, а наступного дня про взяття "останнього оплоту" відзвітував і міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Однак тоді утримати місто не вдалося: до нього були перекинуті додаткові частини ІД, а контратаці допомагали так звані сплячі осередки - бойовики, спеціально залишені в місті.