ua en ru

В армії ФРН дозволять служити іноземцям

В армії ФРН дозволять служити іноземцям Фото: у німецькій армії незабаром зможуть служити іноземці

Необхідна умова для служби в бундесвері - знання німецької мови

Громадяни країн ЄС незабаром зможуть служити в армії Федеративної Республіки Німеччини (Бундесвер). Про це йдеться в новій редакції підготовленій міністерством оборони Німеччини "Білої книги", повідомляє німецька газета Welt am Sonntag.

У присвяченому кадровій політиці збройних сил ФРН розділі, зокрема, зазначається, що "відкриття бундесверу для громадян ЄС" стане сильним сигналом для "європейської перспективи".


Уповноважений Бундестагу у справах військовослужбовців Ханс-Петер Бартельс привітав пропозицію німецького уряду.

На його думку, бундесвер, можливо, є для багатьох молодих європейців "привабливою перспективою".

Слід зазначити, що необхідною умовою для служби в армії ФРН залишиться знання німецької мови.

З іншого боку, голова Спілки військовослужбовців бундесверу Андре Вюстнер ставиться до нової пропозиції уряду скептично.

На його думку, фундаментальне значення має наявність у військовослужбовців німецького громадянства, що є основою "взаємної довіри між державою і солдатом".

Повідомляється, що пропозиція дозволити європейцям служити в бундесвері безпосередньо пов'язана з браком службовців у збройних силах Німеччини. За даними на 31 травня, в бундесвері перебувають на службі близько 167 тис. осіб, що нижче необхідного показника в 170 тис.

Нагадаємо, уряд Норвегії модернізує армію для оборони від "непередбачуваного східного сусіда", збільшивши військовий бюджет країни.