ua en ru

Вірменія веде переговори з Іраном щодо постачання газу

Вірменія веде переговори з Іраном щодо постачання газу Фото: газ

Раніше в Ірані заявляли, що вони не пропонують Вірменії купувати газ за більш низькою ціною, ніж РФ

Вірменія веде переговори з Іраном щодо поставок газу. Про це повідомляє видання Arka з посиланням на заяву міністра міжнародної економічної інтеграції та реформ Вірменії Ваче Габриеляна.

"Ми ведемо переговори з Іраном щодо газу, але є деякі ринкові і цінові фактори, про які міністр вже вказував", - сказав Габрієлян.

Раніше міністр енергетики і природних ресурсів Вірменії Ерванд Захарян заявляв, що Іран не пропонує Вірменії купувати газ за більш низькою ціною, ніж Росія - 165 доларів за 1 тисячу кубометрів.

"Ні одній країні Іран не продає газ за такою ціною", - сказав Захарян.

Разом з тим, Габрієлян зазначив, що Росія не має монопольних прав на постачання природного газу у Вірменії, у зв'язку з чим немає обмежень щодо закупівель газу з Ірану.

За його словами, після проведення обговорень уряд Вірменії нещодавно звернувся до російських колег з проханням про зниження вартості цін на російський газ для Вірменії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран має намір збільшити експорт нафти в січні - лютому більш ніж на 20% в порівнянні з середньодобовим показником минулого року. Після підвищення, обсяг експорту досягне дворічного максимуму.