ua en ru

Вірменія і Білорусь можуть відкинути проект Ризького комюніке через Крим

Вірменія і Білорусь можуть відкинути проект Ризького комюніке через Крим Фото: лідери Білорусі та Вірменії Олександр Лукашенко і Серж Саргсян

У ЄС кажуть, що успіхи саміту залежать від реакції Москви

Представники офіційних Мінська і Єревана не підпишуть спільне комюніке за підсумками саміту "Східного партнерства" в Ризі, якщо в ньому буде згадуватися анексія Криму, передає Reuters, посилаючись на одного з учасників обговорення підсумкового документа.

Як повідомляє агентство, переговори в Брюсселі, на яких обговорювався текст, були "нелегкими", так як Вірменія і Білорусь відмовилися ставити підписи під будь-яким документом, у якому буде використана фраза "анексія Криму".

За словами європейського дипломата, який брав участь в обговоренні, в Євросоюзі тепер змушені шукати компроміс і підготувати інший варіант комюніке, а успіх саміту "Східне партнерство" багато в чому залежить від того, як Росія відреагує на цю заяву.

За даними Reuters, в комюніке ЄС повинен в черговий раз засудити анексію Криму.

Нагадаємо, саміт "Східного партнерства" відкривається в Ризі в четвер, 21 травня. В ньому візьмуть участь представники Євросоюзу та України, Грузії, Молдови, Вірменії, Азербайджану та Білорусі.