ua en ru

Ар'єв возить в Страсбург за бюджетні гроші лояльних до себе депутатів, - Лозовий

Ар'єв возить в Страсбург за бюджетні гроші лояльних до себе депутатів, - Лозовий Фото: Андрій Лозовий

Народний депутат Володимир Ар'єв возить до Страсбурга на сесію Парламентської асамблеї ради Європи (ПАРЄ) лояльних до себе депутатів за бюджетні гроші. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат фракції РПЛ Андрій Лозовий.

"20 червня розпочнеться чергова сесія парламентської асамблеї Ради Європи. Сесія без сумніву історична - вперше на неї поїде наша колега Надія Савченко. Але я не про те. У складі української делегації половина депутатів є повноправними членами, а інша половина - заступниками членів. Зрозуміло, що словосполучення "заступник члена" звучить кумедно, але з точки зору роботи це - правильна практика. Говорячи примітивно, член ПАРЄ - це, як депутат, а заступник члена - це, як його помічник, який має право замінювати його в його відсутність і голосувати. У момент присутності повноправного члена в залі, заступник теж може бути - але без права голосу. Раніше було так: відрядження повноправного члена - за державний рахунок, а заступник - може поїхати або ЗАМІСТЬ члена, або разом з ним за свій рахунок, як, наприклад, я їздив з Віктором Вовком. Нині голова Постійної делегації ВР у ПАРЄ Володимир Ар'єв придумав нововведення, рахунок якого оплатять лікарі і вчителі, пенсіонери і студенти, і інші платники податків. Частина заступників теж поїдуть на сесію ПАРЄ за бюджетні кошти. Разом з повноправними членами", - сказав Лозовий.

Ар'єв возить в Страсбург за бюджетні гроші лояльних до себе депутатів, - Лозовий

Лозовий зазначив, що, очевидно, на думку Ар'єва, у воюючій країні, де мільйони людей живуть за межею бідності, немає більш важливих потреб, як оплачувати переліт-готель і т. д. нашим депутатам, які поїхавши до Страсбурга на сесію ПАРЄ, не будуть мати там права голосу, адже повноправні члени теж їдуть.

"А тепер самий цимес. Заступники членів ПАРЄ поїдуть на сесію за державні кошти, але... не все. Дискримінація пов'язана з політичною позицією. Ар'єв домовився, що поїдуть лише ті, хто має лояльність до зовнішньополітичного курсу Порошенко в цілому і до Ар'єва особисто як до глави делегації: Владислав Голуб (БПП), Павло Унгурян (НФ), Андрій Лопушанський (БПП), Сергій Кіраль ( "Самопоміч", Єгор Соболєв, один, зверни увагу)", - написав нардеп РПЛ.

Ар'єв возить в Страсбург за бюджетні гроші лояльних до себе депутатів, - Лозовий

Ар'єв возить в Страсбург за бюджетні гроші лояльних до себе депутатів, - Лозовий

За його словами, рішення має пройти профільний комітет ВР з питань закордонних справ, який, як зазначив Лозовий, "давно перетворився на філію навіть не стільки Банковій, скільки організації "Український вибір" Віктора Медведчука".

"Згадайте голосування більшості членів комітету проти проекту постанови про скасування дипломатичних відносин з РФ - державою-агресором. І ось під час засідання профільного комітету, де розглядалося питання про склад делегації на сесії ПАРЄ та оплату їхніх витрат, видатна "еврооптимистка" Світлана Заліщук теж напросилася їхати до Страсбурга за бюджетні гроші. Ар'єв, звичайно, їй не відмовив. Тому що, коли треба, "єврооптимісти" йдуть назустріч волі Банкової та їхніх партнерів у Кремлі. Еврооптимистично, правда? Або все-таки, москвооптимистично?" - резюмував Андрій Лозовий.