ua en ru

Заарештований Сиротюк очолив список партії "Свобода" до Київради

Заарештований Сиротюк очолив список партії "Свобода" до Київради Фото: Юрій Сиротюк

Серед кандидатів від "Свободи" на виборах у Києві представники Конгресу українських націоналістів і ОУН

Заарештований народний депутат Юрій Сиротюк, затриманий у справі про масові заворушення під Радою, очолив список партії "Свобода" на виборах до Київради. Про це повідомляється на офіційному сайті політичної партії за підсумками зборів її київської організації.

Відзначається, що всього збори висунуло 121 кандидата на виборах у Києві, у тому числі представників Конгресу українських націоналістів та Організації українських націоналістів. Штабом "Свободи" на виборах у Києві керуватиме Андрій Мохник.

Раніше, 31 серпня 2015 біля стін парламенту після прийняття в першому читанні правок до Конституції в частині децентралізації почалися сутички між мітингувальниками і силовиками. Агресивно налаштовані активісти намагалися штурмувати Раду, кидати бруківку і димові шашки.

Пізніше була кинута бойова граната, за попередніми даними типу РГО. В результаті теракту загинули троє бійців Нацгвардії, а ще близько 150 людей отримали поранення. В організації масових заворушень, які спричинили загибель людей, підозрюють кількох лідерів Свободи.

Нагадаємо, раніше суд у Києві заарештував "свободівця" Сиротюка на два місяці.