ua en ru

Заарештовану помічницю Полякова намагався взяти на поруки член регламентного комітету, - Луценко

Заарештовану помічницю Полякова намагався взяти на поруки член регламентного комітету, - Луценко Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

Сам Поляков також намагався взяти свою помічницю на поруки

Заарештовану помічницю депутата Верховної Ради України від фракції "Народний фронт" Максима Полякова Тетяну Любонько намагався взяти на поруки член регламентного комітету ВР. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету в четвер, 6 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цьому засіданні пані Любонько намагалися взяти (на поруки, - ред.) народні депутати Поляков, Данілін. Поляков - зрозуміло чому, а Данілін є членом регламентного комітету", - сказав Луценко.

Він зазначив, що нардеп Данілін не має права брати участь в засіданні через конфлікт інтересів. При цьому перший заступник глави комітету Павло Пинзеник погодився з цим. Разом з тим він підкреслив, що Данілін може брати участь в обговоренні, але не в голосуванні.

Генпрокурор зазначив, що суд назвав допустимим поширення деяких відео і аудіо, що стосуються Любонько. Голова ГПУ запропонував комітету обговорити ці записи і надати їм оцінку.

Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва заарештував помічницю нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова Тетяну Любонько на два місяці з можливістю внесення 160 тис. гривень застави.

Повідомляється, що суд виніс перше рішення по бурштиновій справі, фігурантами якої є нардепи Поляков і Борислав Розенблат з БПП. Зокрема, Любонько заарештували за підозрою в отриманні хабара в інтересах Полякова. Їй визначили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення 160 тис. гривень застави.