ua en ru

Заарештованого кримськотатарського активіста обстежили лікарі

Заарештованого кримськотатарського активіста обстежили лікарі Фото: Асан Чапух (youtube/ATR Channel)

Ліва нога чоловіка постійно німіє, у нього поганий кровообіг

У анексованому Російською Федерацією Криму кримськотатарський активіст Асан Чапух пройшов обстеження у лікарні в Сімферополі. Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на його адвоката Айдера Азаматова.

"Йому трохи легше, може рухатися сам, але потребує допомоги. Його ліва нога постійно німіє, ліва рука візуально менше правої, кровообіг поганий. У нього заплітається мова, важко говорити, дихати йому вже легше, є проблема з оком... На мою думку, він повинен перебувати не в СІЗО, де практично немає медичного спостереження, а в лікарні", - сказав адвокат.

Азаматов зауважив, що чоловік сам відмовився від утримання у медсанчастині, оскільки там за ним нікому доглядати. Чапух каже, що у СІЗО сокамерники допомагають йому пересуватися.

Чапух переніс мікроінсульт в СІЗО.

Нагадаємо, 14 грудня затриманий у листопаді кримський татарин Бекір Дегерменджі потрапив до реанімації. Чоловіка утримували у СІЗО Сімферополя.

Дегеременджі затримали 23 листопада під час обшуків. Також були затримані активісти національного руху Асан Чапух і Кязім Аметов та інші.

В той день після затримання окупантами померла активіст кримськотатарського руху Веджіє Кашка.

Згодом Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила справу за фактами обшуків, затримань і смерті ветерана кримськотатарського національного руху.