ua en ru

Арешт рахунків ПАТ "Укргазвидобування" має прямий зв'язок з Онищенком і Прохоренком, - нардеп

Арешт рахунків ПАТ "Укргазвидобування" має прямий зв'язок з Онищенком і Прохоренком, - нардеп Фото: "Укргазвидобування"

Арешт рахунків ПАТ "Укргазвидобування" має прямий зв'язок з Онищенком і Прохоренком і є лише "першим дзвіночком" у справі компанії. Про це в коментарі українським ЗМІ заявив народний депутат Максим Поляков (фракція "Народний фронт").

"За моєю інформацією, арешт рахунків ПАТ "Укргазвидобування" має прямий зв'язок з Онищенком і Прохоренком. Нарешті почали знаходити інформацію, яку кілька років приховував керівник "Укргазвидобування" Прохоренко за дорогим піаром. Це лише перший маленький дзвіночок...", - цитують ЗМІ Максима Полякова.

За його словами, це не єдиний випадок спільних справ Онищенка і Прохоренка. "Є ще багато безмежних справ Прохоренка, в яких йому допомагав Онищенко. Сьогодні, так як він (Онищенко, - ред.) знаходиться в бігах, то політичного "даху" у Прохоренка вже немає", - підкреслив нардеп.

"Я думаю, найближчим часом ми побачимо ще, крім блокування рахунків цим компаніям, багато моментів, які будуть відбуватися за корупційними схемами Онищенко-Прохоронеко", - резюмував Поляків.

Нагадаємо, 11 жовтня на офіційному сайті ПАТ "Укргазвидобування" з'явилася інформація про арешт рахунків компанії з ініціативи Державної виконавчої служби на суму 167,5 млн гривень.

Як відомо, 16 березня Національне антикорупційне бюро України провело обшук в офісі народного депутата Олександра Онищенка. У НАБУ відзначили, що обшуки були проведені в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування". 15 червня в офісі Онищенка НАБУ провів повторний обшук.

Після цього до Генеральної прокуратури надійшло подання НАБУ про зняття недоторканності з Онищенка. А директор НАБУ Артем Ситник і голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявили про причетність нардепа до розкрадань на суму 1 млрд 600 тис. гривень.

16 червня Генпрокурор Юрій Луценко підготував в Раду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. 5 липня Рада дала згоду на затримання і арешт нардепа Онищенка.

29 липня Онищенко заявив, що знаходиться у Великобританії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

22 серпня Генеральна прокуратура України провела обшуки в офісах і на підприємствах ПАТ "Укргазвидобування". "Сьогодні проходить ряд слідчих дій за підозрою у відмиванні коштів та підробці документів. Кілька десятків обшуків проходять по всій території України. Є ряд підприємств з ознаками фіктивності і підозрюваних у розкраданні коштів в особливо великих розмірах", - заявив на прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко.