ua en ru

Орендна ставка за 1 га землі в Україні в 2012 р. підніметься до 60 євро, - Держземагентство

Середня орендна ставка в Україні за 1 га землі в 2012 р. підніметься майже до 60 євро. Про це повідомляє прес-служба Державного земельного агентства.

Середня орендна ставка за 1 гектар землі по Україні в 2011 р. склала близько 30 євро. В 2012году ця ставка підніметься майже вдвічі у зв'язку із збільшенням коефіцієнта нормативної грошової оцінки в 1,756 раза.

Глава Держземагентства Сергій Тимченко, впевнений, що в цілому інститут оренди в Україні розвинений, звичний і комфортний як для селян, так і для інвесторів. "Доказом цьому - темпи формування банків землекористування вітчизняними агрохолдингами, що доходять до 300 - 500 тис. гектарів".

-"Законодавство не вимагає обов'язкового нотаріального посвідчення таких договорів, проте придбане право оренди підлягає державній реєстрації. Ми розуміємо, що нинішня процедура реєстрації договорів недосконала і викликає ряд нарікань. Уже в цьому році очікується, що вступлять в силу законодавчих актів щодо кадастру і реєстрації прав , які суттєво спрощують і прискорюють інснуючу процедуру реєстрації договорів оренди і покликані повністю зняти всі незручності цих процедур, - заявив Тимченко.

Нагадаємо, Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в першому читанні законопроект про ринок землі, згідно з яким в оренді у одного орендаря може знаходиться не більше 100 тис. га землі.