ua en ru

Орендарі ТЦ "Sky Park" заявляють про готовність пікетувати "Альфа-Банк" у Вінниці

Орендарі ТЦ "Sky Park" готові пікетувати офіс російського "Альфа-Банку" у Вінниці. Про це працівники найбільшого торгового центру міста попередили у відкритому листі на ім'я голови Вінницької ОДА, міського голови, керівників обласних прокуратури і міліції.

У своєму зверненні колектив ТЦ "Sky Park", що нараховує більше 400 чоловік, просить про допомогу в зв'язку з тим, що робота даного підприємства протягом усього 2014 р. регулярно дестабілізується діями "Альфа-Банку" та його структурного підрозділу в Україні - київського ТОВ "Кредитні ініціативи".

"Свої атаки, моральний тиск, а останнім часом і відверті погрози на нашу адресу вони обґрунтовують тим, що на початку 2014 р. боргові зобов'язання збанкрутілого ТОВ "Овертайм" його кіпрськими кредиторами були переуступлені цьому російському банку і пов'язаній з ним столичній компанії", - йдеться у зверненні.

Призначений ліквідатором "Овертайму" Віталій Василик ініціював незаконне розірвання в односторонньому порядку договору оренди між компанією-банкрутом, якій належать будівлі "Sky Park", і ТОВ "Магіцентр", яке орендує у "Овертайму" торгові площі центру.

"Від представників "Альфа-Банку" вже неодноразово звучали заяви про те, що після остаточного заволодіння торговим центром вони звільнять нинішніх співробітників і адміністраторів "Sky Park", - сказано у зверненні.

За словами авторів відкритого листа, вони усвідомлюють, що мають справу з агресивним рейдером: "Альфа-Банк" давно вже "прославився" в Україні скандальними захопленнями столичного поліграфкомбінату "Україна", житлового масиву "Західний", що під Києвом, "Кримської горілчаної компанії", заводів в Новій Каховці і т. д.

Працівники "Sky Park" заявили про готовність вийти на вулиці - пікетувати місцевий офіс "Альфа-Банку". Співробітники торгового центру просять владу і правоохоронців захистити їх від афер Віталія Василыка, що працює без дозволу Мін'юсту, від рейдерів з "Альфа-Банку", від необґрунтованих рішень судів - щоб вони могли спокійно працювати.