ua en ru

ArcelorMittal інвестує в Україну 1,2 млрд дол., - Порошенко

ArcelorMittal інвестує в Україну 1,2 млрд дол., - Порошенко Фото (Святослав Цеголко): Arcelor Mittal инвестирует в Украину 1,2 млрд долл

Президент перебуває з офіційним візитом в Кривому Розі

Президент України Петро Порошенко, який перебуває з візитом у Кривому Розі, повідомив, що люксембурзька металургійна компанія ArcelorMittal (АрселоМіттал) у айближчі роки інвестує в Україну 1,2 млрд дол. Про це повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко у Twitter.

"У найближчі роки АрселорМіттал інвестує в Україну 1,2 млрд доларів - Президент у Кривому Розі", - написав Цеголко.

Він також зазначив, що Порошенко взяв участь у відкритті нової доменної печі металургійного комбінату ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг".

"Кривий Ріг стає символом відродження української економіки. Президент взяв участь у відкритті нової доменної печі", - додав Цеголко.

Петро Порошенко зазначив, що у власника заводу "АрселорМіттал Кривий Ріг" Лакшмі Міттала є дуже амбітний план для підприємства.

"Ваша інвестиційна програма не була зупинена, у вас є дуже амбітний план для "Криворіжсталі", грунтуючись на позитивному досвіді з приватизації "Криворіжсталі", ми представили цього року досить амбітний план подальшої глибокої приватизації дуже привабливих обєктів і після нашого інвестиційного форуму в США, після нашої інвестицйної конференціі в ЄС ми вважаємо, що результат буде дуже позитивним. Ось чому я думаю, що наша зустріч сьогодні напередодні Дня металурга - дуже символіча. Я і українська влада підтримуємо ваші інвестиційні ініціативи і ваші плани",- сказав Порошенко.

Нагадаємо, у частині угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Канадою передбачена технічна допомога для модернізації української промисловості.