ua en ru

Арбузов висловив співчуття сім'ям загиблих унаслідок аварії на Сумщині

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергій Арбузов висловив співчуття сім'ям загиблих у результаті аварії на залізничному переїзді в Сумській області. Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Аварія в Сумській області забрала життя більше десятка людей. Від імені уряду та від себе особисто висловлюю сім'ям загиблих глибокі співчуття, постраждалим бажаю найшвидшого одужання", - сказав він.

Також Арбузов дав ряд доручень в.о. віце-прем'єр-міністра Олександру Вілкулу.

Зокрема, він вимагає проконтролювати хід ліквідації наслідків надзвичайної події на Донецькій залізниці, в результаті якого загорілися цистерни з газом, а також з'ясувати всі обставини трагедії в Сумській області, надати необхідну допомогу потерпілим і сім'ям загиблих.

" Вжити заходів з метою недопущення надзвичайних ситуацій на залізничному транспорті в майбутньому", - підсумував Арбузов.

Нагадаємо, 4 лютого близько 15:30 на залізничному переїзді біля сіл Білани і Вири Білопільського району Сумської області сталося зіткнення приміського потягу Суми-Ворожба з рейсовим маршрутним автобусом Ганнівка-Суми.

У результаті аварії загинули 12 людей.

Як відомо, вранці 2 лютого на залізничному перегоні "Вдале-Межова" Красноармійського району Донецької області під час проходження вантажного поїзда з 62 цистернами (маршрут Казахстан-Одеса) з пропан-бутаном зійшли з рейок більше 20 цистерн. Декілька з них загорілися.