ua en ru

Арбузов: У 2012 р. залучення інвестицій в АПК збільшилося на 5,3%

Сьогодні сільське господарство України продовжує забезпечувати стабільні надходження коштів у вітчизняну економіку. Так, кожна 4 гривня від експорту надійшла саме від продажів за кордон аграрної продукції. У той же час, експортний потенціал українського сільського господарства дуже великий, і залучення інвестицій допоможе максимально його реалізувати. Про це сьогодні в ході дискусійної панелі "Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!", що відбулася в рамках першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

"На сьогоднішній день вітчизняний агропромисловий комплекс - це головна галузь, яка дає змогу отримати суттєву експортну виручку. Так, кожна 4 гривня від експорту вітчизняної продукції надійшла саме від продажу за кордон вітчизняної сільгосппродукції", - підкреслив Сергій Арбузов.

Однак, за словами першого віце-прем'єра, потенціал вітчизняного АПК ще не повністю реалізований. Тому, щоб вирішити це завдання, уряд налаштований збільшити інвестиції в аграрний сектор.

"Темпи зростання капітальних інвестицій за останні 7 років в сільське господарство України склали 191%. Наприклад, тільки протягом минулого року залучення інвестицій у вітчизняний АПК збільшилося на 5,3%. Для цього впродовж останніх років владі вдалося поліпшити інвестиційний клімат в аграрному секторі . Тому уряд і надалі працюватиме над зростанням інвестування у вітчизняний АПК", - додав Сергій Арбузов.

Перший віце-прем'єр міністр відзначив важливість цього заходу для поглиблення співпраці уряду та бізнес-спільноти. А це, у свою чергу, сприятиме посиленню інвестиційних потоків у вітчизняний АПК.