ua en ru

Арбузов: Україна активно проводить реформи задля підписання УА з ЄС

Перед Україною стоїть амбітне завдання з проведення реформ для підписання Угоди про Асоціацію (УА) з Євросоюзом, і уряд не має наміру відступати від цих цілей. Про це сьогодні заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов під час зустрічі в Брюсселі з членом Єврокомісії з питань фінансового програмування і бюджету з Янушем Левандовським.

«Перед нами стоїть ряд амбітних і принципових завдань, від успішного виконання яких залежить можливість функціонування української економіки в умовах поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС. У першу чергу, мова йде про адаптацію нашого законодавства, а також про проведення відповідних системних реформ. Як перший віце-прем'єр, керівник економічного блоку уряду я безпосередньо причетний до цього процесу», - сказав Арбузов.

Коментуючи виконання раніше поставлених ЄС умов для підписання СА, перший віце-прем'єр запевнив, що Україна вже досягла істотного прогресу по кожному з цих критеріїв. «Ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Переконаний, що Україна та ЄС спільними зусиллями досягнуть необхідних критеріїв, і взаємовигідне стратегічно важливу Угоду про асоціацію буде підписана під час саміту Східного партнерства 28-29 листопада у Вільнюсі», - заявив Арбузов.

У свою чергу, Януш Левандовський запевнив у позитивному ставленні до інтеграції України в європейське співтовариство. За його словами, литовське головування в ЄС, яке розпочнеться з 1 липня, особливо сприятиме просуванню в цьому напрямку, а розвиток відносин з Україною буде одним із пріоритетів головування Литви в ЄС.

Перший віце-прем'єр також висловив сподівання, що 15 травня під час розгляду колегією Єврокомісії рішення про підписання СА його співрозмовник підтримає Україну.