ua en ru

Арбузов закликав місцеву владу активізувати бюджетний процес

Представники місцевих органів виконавчої влади повинні активізувати бюджетний процес. Про це заявив в.о. прем'єр-міністра України Сергій Арбузов.

За його словами, незважаючи на непросту політичну ситуацію, бюджетний процес в регіонах України триває.

Арбузов нагадав, що 3 лютого - останній день затвердження місцевих бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом (республіканський АР Крим, обласні, міські міст обласного, республіканського значення, районні).

В.о. прем'єра зазначив, що уряд врахував і погодило більшість актуальних побажань місцевої влади.

"Хочу з усією відповідальністю заявити, що в даний час уряд і більшість обласних державних адміністрацій, виконавчі органи місцевої влади намагаються працювати в штатному режимі. Тому, ситуація в соціально-економічній та фінансовій сферах знаходиться під контролем влади. На сьогодні ми сформували і прийняли Державний бюджет на поточний рік, та увійшли у фазу затвердження місцевих бюджетів", - зазначив він.

Арбузов підкреслив, що бюджетний процес у східних і центральних регіонах проходить досить активно.

Він зазначив, що станом на 3 лютого затверджено 35,6% (4 тис. 299 бюджетів з 12 тис. 87) місцевих бюджетів усіх рівнів. При цьому, в АР Крим, Донецькій, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Херсонській областях забезпечено своєчасне прийняття всіх місцевих бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, а у Київській, Одеській та Сумській областях затверджені всі місцеві бюджети всіх рівнів.

Також Арбузов закликав представників місцевих органів виконавчої влади, які ще не передали на затвердження відповідних бюджетів, відповідально поставитися до цього питання.

"Ніякі політичні протистояння не повинні перешкоджати інтересам простих громадян. Тому, закликаю представників місцевої влади активізувати бюджетний процес, що дозволить забезпечити своєчасні соціальні виплати", - зазначив він.