ua en ru

Арбузов відвідав "Центр серця" і пообіцяв підтримку кардіохірургів

Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов пообіцяв усіляку підтримку вітчизняним кардіохірургів, які працюють у столичному "Центрі серця", і відзначив, що це унікальна установа не матиме проблем з фінансуванням. Про це він заявив під час візиту до київського міського "Центру серця", де перший віце-прем'єр ознайомився з роботою клінічної лікарні, а також поспілкувався з її керівництвом, персоналом та пацієнтами.

Сергій Арбузов відвідав відділення реанімації та відділення лікування вроджених вад дітей, де поговорив з батьками новонародженої дівчинки з Чернівецької області - місцеві лікарі давали лише 1% зі ста, що вона виживе. Однак унікальна операція, проведена фахівцями "Центру серця", дає можливість дитині жити повноцінним життям.

Варто відзначити, що всі операції такого роду є абсолютно безкоштовними для пацієнтів і фінансуються за рахунок державного бюджету.

Розповідаючи про роботу Центру, його директор Борис Тодуров попросив першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова посприяти ухваленню змін до бюджету, щоб держава виділила кошти, необхідні для роботи Центру. Особливо актуальне це питання зараз, коли Центр переходить з підпорядкування Київської міської адміністрації в підпорядкування уряду.

У свою чергу Сергій Арбузов пообіцяв усіляку підтримку "Центру серця" і подякував весь його колектив за порятунок тисяч дитячих життів.

"Я впевнено заявляю, що ви не будете мати потребу у фінансуванні. Ми знайдемо можливість профінансувати Центр і цього року, і в наступному - в повному обсязі. Ми виконаємо свої обіцянки в надії, що ви зможете врятувати ще не одне життя", - заявив Сергій Арбузов.

Нагадаємо, що Київська міська клінічна лікарня "Київський міський центр серця" була створена і введена в експлуатацію 21 грудня 2007 р. З квітня 2008 р. Центр надає весь спектр кардіохірургічної допомоги як дітям, так і дорослим не тільки Києва і всіх регіонів України, але і іноземцям. Важливо, що частка пацієнтів з регіонів України складає більше 65%.

Щорічно в Центрі виконується близько 4000 операцій. З них - 270 складних операцій з штучним кровообігом у дітей з різними вродженими вадами серця. Потенціал дитячого відділення може становити до 600 операцій у дітей молодшого віку. Крім того, консультативно-діагностичні поліклінічні відділення щорічно надають допомогу 15 тисячам хворих кардіологічного профілю.