ua en ru

Арбузов підтвердив, що євроінтеграція залишається стратегічним пріоритетом України

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС і євроінтеграція залишаються для України ключовими пріоритетами зовнішньої політики, про це заявив в інтерв'ю телеканалу «Euro News» перший віце -прем'єр- міністр Сергій Арбузов за підсумками переговорів з єврокомісаром Штефаном Фюле.

«Наше стратегічне завдання - це євроінтеграція. Я зараз тут (у Брюсселі - Ред.) знаходжусь для того, щоб це питання було зрозумілим для всіх і конкретним. Тобто, я не займаюся інтеграцією в інші асоціації, союзи. Я сьогодні тут для того, щоб виконати ту задачу, яку поставив Президент і яку він промовив в недавньому своєму посланні», - сказав Арбузов, відповідаючи на запитання ведучого, чи має намір Україна брати участь в євразійській інтеграції.

Перший віце -прем'єр запевнив, що зараз йде активне опрацювання Угоди про асоціацію, яку Україна має намір підписати найближчим часом .

«Впевнений, це частина процесу, за яким ми йдемо вже не перший рік. Звичайно ж, це продовження переговорів, тим більше, очевидно, що те, що ми заявляли, що ніякої паузи в переговорах немає, сьогодні ми на ділі підтвердили», - сказав Арбузов, зазначивши, що в Україні прекрасно усвідомлюють переваги асоціацію з ЄС.

Перший віце- прем'єр розповів, що зараз Україна і ЄС опрацьовують дорожню карту, яка визначить взаємні зобов'язання сторін у процесі підписання асоціації, а також встановить чіткі терміни і графік виконання необхідних кроків.