ua en ru

Арбузов: Кожен інвестований долар, євро або рубль буде під захистом держави

Залучення та захист інвестицій стануть пріоритетом у роботі українського уряду. Влада має намір створити конкурентне бізнес-середовище, викорінити таке явище як рейдерство, продовжити роботу над спрощенням ведення бізнесу в Україні, а також знизити податковий тиск. Про це під час сьогоднішньої зустрічі з послами країн-учасниць ЄС, також деяких інших країн заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

"Знаю, наскільки питання захисту прав інвесторів цікавить дипломатичний корпус. Це ваш пріоритет і ваша функція, панове посли. Сьогодні хочу відповідально заявити: це і наш пріоритет. Якщо Україна хоче бути успішною, якщо вона хоче реалізувати свій потенціал, вона повинна забезпечити державний захист кожному вкладеному в її економіку долара, євро або рубля", - заявив Сергій Арбузов.

У той же час він визнав, що в Україні існують проблеми у сфері ведення бізнесу, зокрема незаконне захоплення підприємств - рейдерство. Перший віце-прем'єр запевнив послів країн ЄС, що Україна не тільки визнає цю проблему, але і починає рішуче боротися з цим явищем. За словами Арбузова, рейдерство не тільки відлякує інвесторів від України, а й гальмує її економічний розвиток.

"Боротьба з протиправними поглинаннями і захопленнями - це питання успіху і перспектив національної економіки. Боротьба з цим явищем стає державним пріоритетом. Можна скільки завгодно спрощувати умови для ведення бізнесу, але вся ця робота нічого не означає, якщо в один прекрасний день можуть прийти люди, які відберуть бізнес ", - заявив перший віце-прем'єр.

Під час зустрічі він ознайомив послів з планами роботи Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії протиправним поглинанням та захопленню підприємств. Зокрема - розповів про подальше удосконалення антикорупційного законодавства, адже рейдерство в значній мірі можливо завдяки неправомірним діям чиновників і суддів. Під час зустрічі Арбузов закликав представників дипломатичного корпусу, іноземного бізнесу, міжнародних фінансових організацій і бізнес-асоціацій взяти активну участь у роботі Міжвідомчої комісії.

"Це дозволить нам більш оперативно і ефективно реагувати на виклики і вирішувати існуючі проблеми. Ми серйозно налаштовані на прийняття комплексних заходів, в тому числі із залученням законодавчої, виконавчої та судової гілок державної влади для викорінення рейдерства як явища", - заявив Сергій Арбузов.