ua en ru

Арбузов: Асоціація України з ЄС має свої особливості

Жодна Асоціація з ЄС ні проходила в умовах такої гострої поляризації, як це спостерігається в Україні, заявив сьогодні під час круглого столу за участю трьох Президентів України, а також представників уряду та опозиції перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

«Правда полягає в тому, що ми підійшли до Вільнюсу з відкритими питаннями. Наприклад - що трапиться з авіацією, з важкою промисловістю, з металургією і хімічним виробництвом. Це - хребет національної економіки, насущний хліб для мільйонів», - сказав він.

Арбузов зазначив, що уряд проводив і продовжує вести з ЄС активний діалог з цих питань. Зокрема, останні консультації з єврокомісаром з розширення та політики сусідства Штефаном Фюле, за його словами, були жорсткими, але конструктивними .

«ЄС продовжує політику відкритих дверей. І Україна в ці двері обов'язково увійде. Питання не в тому, чи відбудеться це. Питання в тому - коли і як?», - додав перший віце-прем'єр.

За його словами, ЄС запевняє Україну в тому, що жодна Асоціація ще не закінчувалася невдачею.

У той же час, на думку Арбузова, жодна Асоціація з ЄС ні проходила в умовах такої гострої поляризації, як це спостерігається в Україні .