ua en ru

Арбітражний керуючий "Овертайму" звинуватив Вінницький госпсуд в порушенні процесуальних процедур

Вінницький Господарський суд розглядає справу щодо відсторонення від виконання обов'язків арбітражного керуючого ТРЦ Скай ПАРК (ТОВ "Овертайм", Вінниця) Віталія Василика, порушуючи всі можливі процесуальні процедури. Про це заявив сам Віталій Василик.

За його словами, це вже друге засідання, яке проводить суддя Доценко М. В. незважаючи на відсутність матеріалів справи. Основним аргументом позивача є те, що Мін'юст своїм наказом анульовано свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого, хоча 27 листопада 2014 р. Окружний суд Києва видав постанову, якою призупинив дію наказу Мін'юсту, а справу передано до Вищого Господарського суду.

"Позов щодо незаконності наказу Мін'юсту про анулювання мого свідоцтва знаходиться в суді вищої інстанції, тому не може паралельно розглядатися в суді нижчої інстанції", - зазначив арбітражний керуючий Василик.

Як раніше повідомлялося, Василик був призначений Господарським судом Вінницької області арбітражним керуючим ТОВ "Овертайм".

Як повідомив Василик, в процесі своєї роботи йому вдалося розкрити шахрайську схему власників ТОВ "Овертайм", яка довела до банкрутства один з найкращих торгово-розважальних центрів Вінниці: зокрема, отримавши кредити на будівництво торгового центру "Скай Парк", після введення його в експлуатацію власник передав в оренду всі площі ТРЦ за умовною ціною пов'язаної компанії "Магіцентр". Далі ця компанія, за твердженням Василика, передала всі площі в суборенду - але вже за реальною ринковою ціною.

Прибуток акумулювалася на орендаря ТОВ "Магіцентр", між тим власник будівлі ТОВ "Овертайм" був доведений до банкрутства, кредитори та місцевий бюджет понесли збитки.

Василик зазначає, що після того, як він на підставі рішення Господарського суду р. Києва розірвав договір оренди між власником ТРЦ "компанією-прокладкою", на якій осідав орендний дохід - власники торгового центру почали лобіювати анулювання його свідоцтва будь-якими способами.