ua en ru

Арабські країни оприлюднили список вимог до Катару

Арабські країни оприлюднили список вимог до Катару Фото: Катар (Boaz)

Країни Перської затоки закликали виконати вимоги без позначення термінів

Арабські країни, які оголосили раніше блокаду Державі Катар, оприлюднили список вимог до цієї країни. Про це повідомляє Emirates News Agency.

"Напередодні стало відомо, що Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет скоротили список вимог для Катару та закликали виконати їх без позначення конкретних термінів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, дипломати арабських країн заявили про те, що будь-яке посередництво в кризі навколо Катару має ґрунтуватися на списку з 6 вимог, які схвалили глави МЗС арабських країн на зустрічі в Каїрі.

Так, список включає в себе "необхідність дотримуватися боротьби з екстремізмом і тероризмом, відмова від підбурювання і закликів до нетерпимості і насильства, угод 2013 і 2014 років і підсумків арабо-американського саміту в Ер-Ріяді в травні 2017 року".

Крім того, в список включили "відмову від втручання у внутрішні справи і підтримки незаконних формувань" і "принцип відповідальності всіх країн міжнародного співтовариства за боротьбу з тероризмом і екстремізмом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни Перської затоки - Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет - вдвічі скоротили кількість вимог до Катару.

Зокрема, чотири арабські країни виключили вимоги про те, щоб Доха закрила всю супутникову телевізійну мережу "Аль-Джазіра" і вигнала з країни екстремістів.