ua en ru

Арабські лідери звинувачують Катар у фінансуванні тероризму, - Трамп

Арабські лідери звинувачують Катар у фінансуванні тероризму, - Трамп Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Трамп заявив про неприпустимість подальшого фінансування радикальної ідеології

Президент США Дональд Трамп заявив, що лідери країн Близького Сходу, з якими він розмовляв під час свого недавнього близькосхідного турне, звинуватили Катар у фінансуванні тероризму. Про це глава США написав на своїй сторінці в Twitter.

"Під час моєї недавньої поїздки на Близький Схід я заявив про неприпустимість подальшого фінансування радикальної ідеології. Лідери вказали на Катар - подивіться!" - зазначив американський лідер.

Відзначимо, що його заяви послідували після того, як 5 червня вісім країн оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром. У їх числі - Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), Ємен, тимчасовий уряд Лівії, Мальдівська Республіка і Маврикій. Ці держави звинуватили Катар у підтримці, фінансуванні та приховуванні представників екстремістських угруповань, зокрема, "Ісламської держави", "Аль-Каїди" і "Братів-мусульман".

Нагадаємо, Катар виплатив 1 мільярд доларів міжнародним терористам.

Так, влада емірату визнає виплату 1 мільярда доларів міжнародним терористам. Стверджується, що гроші були частиною угоди по звільненню членів королівської сім'ї, які вирушили на полювання до південного Іраку і були захоплені бойовиками в заручники.