ua en ru

В АПУ заявили про стабілізацію ситуації в зоні АТО на Маріупольському напрямку

В АПУ заявили про стабілізацію ситуації в зоні АТО на Маріупольському напрямку Фото: Олександр Мотузяник

Найбільш напружена ситуація залишається під Донецьком

В зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі дещо стабілізувалася обстановка на Маріупольському напрямку. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Маріупольському напрямку ситуація дещо стабілізувалася. Бойовики залишили повністю зруйнований селище Широкине і відступили на схід - у бік Саханки і Безіменного. Нагадуємо, що згідно з Мінськими домовленостями і додатком до постанови Верховної Ради України "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування", цей населений пункт повинен контролюватися силами АТО. У той же час ворожі обстріли і збройні провокації тут тривали, але вони носили епізодичний характер і здійснювалися переважно в темний час доби. Незаконні збройні формування застосували важке озброєння, гармати і міномети, тільки на приморській області від Сопіно і до Широкиного", - заявив Мотузяник.

У той же час, за його словами, в результаті безсистемного вогню, який ведуть у бойовики в с. Чермалик є руйнування і сильно пошкоджена інфраструктура.

"На Луганському напрямку тривають мінометні обстріли Станиці Луганської, в результаті чого районний центр вкотре зазнав руйнування. У той же час завдяки роботі наших ремонтників налагоджені постачання електроенергії і, нарешті, запрацювала мобільний зв'язок. Крім цього, бойовики здійснили масштабну провокацію у районі Кримського, тут бій тривав більше 1,5 годин. Також поодинокі збройні провокації незаконних збройних формувань відбувалися і на інших ділянках, зокрема близько сел. Щастя, Трьохізбенка і Золоте", - розповів Мотузяник.

На Артемівському напрямку, за його словами, ситуація в районі Горлівки залишається відносно стабільною, "незважаючи на численні перестрілки на заході агломерації, мова йде про сел. Ленінське та Кірове, фактів застосування великокаліберної зброї з боку незаконних збройних формувань проти наших позицій не зафіксовано".

"На захід від Донецька обстановка є найбільш напруженою: епіцентром протистояння вчора було сел. Піски. На наших кордонах в районі аеропорту також зафіксовано використання ворожих танків, 120-мм мінометів і робота ворожих снайперів", - зазначив Мотузяник.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу поранено 4 військових, загиблих немає.