ua en ru

В АПУ повідомляють про значне збільшення обстрілів на Донецькому та Луганському напрямках

В АПУ повідомляють про значне збільшення обстрілів на Донецькому та Луганському напрямках Фото: Андрій Лисенко

Вперше за два минулі тижні противник застосував проти українських військових реактивну артилерію

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) значно збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків на Донецькому та Луганському напрямках. Про це в ході брифінгу в п'ятницю в Києві повідомив речник АПУ з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обстановка на території проведення антитерористичної операції (АТО) знову загострилася. Значно зросла кількість ворожих обстрілів наших позицій, особливо на Донецькому та Луганському напрямках. Вперше за два минулі тижні противник застосував проти наших військових реактивну артилерію", - розповів Лисенко.

На Луганському напрямку, зокрема, обстрілів зазнали Станиця Луганська, Щастя, де ворог здійснив обстріл з танків і де працюють снайпери. Також Первомайськ та Золоте. За словами речника АПУ, найскладніша ситуація на Луганському напрямку склалася у Троїцькому, яке було обстріляне з 120 мм мінометів.

"Найскладніша бойова обстановка склалася у Троїцькому, що на стику Донецької та Луганської областей, з огляду на географічне розташування цього села, воно регулярно обстрілюється з південного та східного напрямків. Після серії обстрілів з 120-мм мінометів після 22-ої години окупанти відкрили вогонь по наших воїнах з реактивних установок залпового вогню "Град". За оперативною інформацією, бандоформування тримають її у місті Стаханов", - наголосив він.

Як повідомляють в Адміністрації Президента, на Донецькому напрямку заспокоїлась ситуація біля Світлодарська, Горлівки та від Новгородського до Верхньоторецького. Збройні провокації були зафіксовані у Майорському, Кіровому, Ленінському та Красногорівці, на західних околицях Донецька тривають активні бойові дії.

"На західних околицях Донецька ситуація незмінна - активні бойові дії тривають по всій лінії зіткнення від Авдіївки до Мар' їнки. Противник зосередив на передовій значні сили, зокрема, танки, міномети, артилерію, які активно застосовує, не зважаючи на Мінські домовленості", - додав Лисенко.

На Маріупольському напрямку були зафіксовані обстріли позицій українських військових у Новогригорівці та Чермалику.

Нагадаємо, за минулу добу, 6 серпня, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинуло двоє українських військових, ще семеро поранено.