ua en ru

В АПУ пояснили направлення до КСУ закону про Януковича

В АПУ пояснили направлення до КСУ закону про Януковича Фото: Віктор Янукович

Порошенко хоче зробити неможливим оскарження даного рішення

Після того, як Конституційний суд України (КСУ) прийме рішення щодо відповідності Конституції України закону "Про позбавлення Віктора Януковича звання президента України", оскаржити його вже неможливо. Про це в ефірі 5 каналу заявив перший заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Віталій Ковальчук.

За словами заступника глави АПУ, Порошенко свідомо підписав закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента України.

"Звернувшись ж до Конституційного суду щодо конституційності рішення Верховної Ради, Петро Порошенко зробив цілком очевидний юридичний хід, обгрунтований необхідністю бути впевненим, що в майбутньому цей закон не буде оскаржено в суді ні в Україні, ні за кордоном . Ми впевнені, що після рішення Конституційного суду таке оскарження стане вже неможливим", - прокоментував Ковальчук.

Нагадаємо, 17 червня в офіційному виданні Верховної Ради газеті "Голос України" був опублікований закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента України з 18 червня 2015 р.

Пізніше генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що екс-президента України Віктора Януковича почали судити заочно.