ua en ru

В АПУ назвали заяви Угорщини по українському закону про освіту "істеричними"

В АПУ назвали заяви Угорщини по українському закону про освіту "істеричними" Фото: Костянтин Єлісєєв (РБК-Україна)

В АП зв'язали подібна заява угорського МЗС з виборами в Угорщині

Заступник глави Адміністрації президента України (АПУ) Костянтин Єлісєєв назвав заяви Угорщини на прийнятий закон України про освіту "істеричними". Про це він заявив в ефірі "Радіо Свобода".

"всі Ці істеричні заяви угорської сторони пов'язані насамперед з парламентськими виборами в Угорщині, які відбудуться в наступному році, а також з тим, що Угорщина хоче відвернути увагу від нинішніх проблем у відносинах з ЄС, зокрема в контексті міграційних питань", - сказав Єлісєєв.

Він додав, що Україна повинна, в першу чергу, відстоювати свої національні інтереси. У контекстее закону про освіту потрібен діалог в двосторонньому форматі.

"Ми готові до двосторонніх консультацій, залучити експертів, щоб довести, що цей закон відповідає кращим європейським стандартам і відповідає як інтересам угорської національної меншини, так і інтересам української сторони", - підсумував Єлісєєв.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина має намір блокувати і ветувати будь-який крок, спрямований на зближення України з Європейським союзом, після того, як Київ прийняв новий закон про освіту.