ua en ru

АПУ найняла американську компанію для лобіювання інтересів України, - DW

АПУ найняла американську компанію для лобіювання інтересів України, - DW Фото: Адміністрація президента України

Мова йде, зокрема, про "організацію зустрічей" з американськими посадовцями

Адміністрація президента України Петра Порошенка найняла компанію BGR Group, засновником якої є колишній голова комітету Республіканської партії США та губернатор штату Міссісіпі Хейлі Барбур, для лобіювання інтересів України. Про це повідомляє DW з посиланням на документи, розміщені на сайті відділу реєстрації іноземних агентів (FARA) Міністерства юстиції США.

"Усі фізичні особи та фірми, які виконують замовлення іноземних урядів, повинні повідомляти про такі дії та оприлюднювати дані про клієнтів та контракти. BGR Group подала відповідну інформацію до FARA 1 січня 2017 року. Адреса клієнта у поданій інформації - "Банкова 11, Київ, Україна", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, метою діяльності компанії вказано "посилення зв'язків між США та Україною і заохочення американських приватних підприємців інвестувати в Україну".

Крім того, повідомляється, що у кінці грудня 2016 року Барбур та BGR Group домовилися з Україною про "вироблення та імплементацію" стратегії у сферах розвитку бізнесу та урядових зв'язків, зокрема, й про "організацію зустрічей" з американськими посадовцями.

"Як зазначається в наданій FARA інформації, Україна сплачуватиме BGR Group щомісяця 50 тисяч доларів принаймні до кінця 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора Конгрес США офіційно затвердив підсумки голосування колегії вибірників і перемогу Дональда Трампа на виборах президента.