ua en ru

АПУ виключає ймовірність успішного наступу бойовиків без підтримки авіації

АПУ виключає ймовірність успішного наступу бойовиків без підтримки авіації Фото: Олександр Мотузяник

Спікер АПУ вважає, що колона танків під Донецьком не дає приводу говорити про настання

Проросійські бойовики не зможуть провести успішний наступ на Донбасі без допомоги авіації або потужного озброєння. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо цієї колони (колони танків, яку розвідка засікла під Донецьком, - ред.), у нас є така інформація. Але говорити про наступ бойовиків, на мою думку, поки ще рано. У будь-якому випадку, навіть враховуючи ту потужну угруповання, яку вони створили завдяки Російській Федерації, наступ з їх сторони без підтримки авіації або більш потужного озброєння не буде мати успіху. Тому ми уважно стежимо за цією ситуацією і готові відреагувати відповідним чином на будь-які спроби бойовиків здійснити провокації", - повідомив Мотузяник.

При цьому спікер АПУ підкреслив, що сили АТО знають про озброєнні бойовиків, яке повинно було бути відведено від лінії розмежування згідно з мінським домовленостями.

"У нас є така інформація про озброєнні незаконних збройних формувань, яке вони повинні були давно відвести. Вони постійно роблять так звані демонстраційні відведення. Вдень відводять, запрошуючи при цьому представників спостережної місії ОБСЄ, вночі повертають техніку на позиції", - розповів він.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомили, що українська розвідка виявила колону з 20 танків у районі шахти Калініна в Донецьку, ще 4 танка бойовики невдало намагалися замаскувати поблизу своїх позицій в районі Мар'їнка Донецької області.