ua en ru

Apple WWDC 2017: які новинки представила компанія

Apple WWDC 2017: які новинки представила компанія Фото: презентація Apple

На конференції для розробників Apple представила оновлені iMac, iPad, програмні новинки і "розумну" колонку HomePod

Конференція Apple WWDC 2017 для розробників відбулася 5 червня в Сан-Хосе. Традиційно щорічний захід розпочався з презентації новинок. Уже восени 2017 користувачі Apple зможуть оцінити не тільки оновлену операційну систему iOS, вдосконалені iMac, iPad, але й придбати колонку HomePod з функцією голосового помічника.

iOS 11: що нового з'явиться в мобільній операційній системі

Удосконалення в iOS 11 торкнуться Siri. Тепер голосовий помічник зможе розрізняти інтонації і контекст, в реальному часі перекладати з однієї мови на іншу, рекомендувати матеріали в Apple News.

Істотно зміниться і дизайн Control Center: він буде розміщений на одній сторінці, технологія 3DToch дозволить розпізнавати силу натискання на екран, а також з'являться нові віджети.

оновлення iOS

Фото: оновлення iOS (apple.com)

Крім цього, розшириться функціональність деяких додатків. В Apple Music будуть доступні плей-листи друзів, а в Photos можна буде завантажувати вертикальні відео, які будуть відображатися коректно без темних країв.

Нові iMac і macOS

На конференції Apple WWDC 2017 були представлені нові десктопні iMac, оснащені більш потужними процесорами, також екран у нових комп'ютерів Apple стане яскравішим на 43%. Обсяг оперативної пам'яті збільшиться до 64 Гб, SSD - до 2 ТБ.

Ноутбук iMac Pro, котрий буде доступний для замовлення в грудні 2017, стане найпотужнішим за всю історію компанії. У ньому встановлено 8-ми, 10-ти або 18-ядерні процесори Xeon і відеокарту Radeon Vega. iMac Pro буде підтримувати до 4 ТБ SSD-пам'яті і до 128 ГБ оперативної пам'яті.

Також на презентації Apple стала відома назва нової операційної системи для пристроїв Mac - High Sierra.

нова операційна система Apple - High SierraФото: нова операційна система Apple - High Sierra (apple.com)

Як заявляють розробники, вдосконалений браузер Safari на macOS High Sierra буде працювати на 80% швидше за Chrome, також буде блокувати автоматичне програвання відео і аудіо на сайтах. Файлова система Apple File System отримає додатковий захист, стане ще ефективніше і дозволить швидко завантажувати файли великого об'єму.

Нова версія iPad Pro

Оновлений планшетний комп'ютер від Apple отримає новий збільшений дисплей 10,5 дюймів за рахунок зменшення бічних рамок. iPad Pro стане на 30% продуктивніше завдяки 6-ядерному процесору. Обидві версії планшета, 10,5 дюймів і 12,9 дюймів, в стандартній комплектації будуть оснащені 64 Гб пам'яті, основною камерою на 12 мегапікселів, екраном ProMotion з частотою 120 Гц.

Стилус Apple Pencil до планшета стане більш чутливим. Користувач зможе залишати позначки, додавати підписи до докуменів і "сканувати" їх за допомогою камери.

оновлений iPad Pro і стилус до планшета

Фото: оновлений iPad Pro і стилус до планшета (apple.com)

Новинки в App Store

Вперше за багато років оновиться дизайн магазина App Store. Його інтерфейс буде схожим на додаток Apple Music, з'явиться вкладка Today з новими додатками, також будуть окремо відображатися списки ігор, програм, додатків з покупками.

Оновлення WatchOS 4 для "розумних" годинників

Apple Watch отримають нові циферблати, з героями мультфільму "Іграшки", їх користувач зможе вибрати самостійно. Глибока інтеграція з Siri дозволить оптимізувати виведену на дисплей інформацію, зокрема, на екрані годинника тепер можна буде подивитися нагадування, інформацію про завантаженість доріг.

Завдяки оновленню сервісу Apple Music, при використанні навушників Air Pods, користувач зможе прослуховувати музику з Apple Watch без використання смартфона. Новий додаток для годинника Activity дозволить враховувати інформацію про тренування за допомогою обміну даними з тренажерами в фітнес-центрах. Також з'явиться додаток "Ліхтарик" і можливість обміну даними по Bluetooth.

оновлення WatchOS 4

Фото: оновлення WatchOS 4 (apple.com)

Колонка HomePod

5 червня Apple презентувала пристрій HomePod, яке не тільки дозволить відтворювати улюблені мелодії в відмінному звучанні, але також буде виконувати функції домашнього помічника. HomePod оснащена 7 динаміками, 6 мікрофонами, сабвуфером і процесором A8.

Завдяки інтегрованому в гаджет Sirі, з HomePod користувач зможе отримати відповіді на питання про погоду і затори на дорогах, дізнатися останні новини. А якщо в будинку встановлена ​​система HomeKit, за допомогою колонки можна буде управляти кондиціонером, освітленням, шторами.

Відео: презентація HomePod (YouTube / Apple)

Платформа ARKit

На презентації WWDC 2017 була представлена ​​платформа ARKit. Використовуючи її, розробники зможуть створювати ігри з елементами доповненої реальності. Планується, що AR буде вбудований в iPhone і iPad. При наведенні камери гаджета на стіл або іншу поверхню, через кілька секнуд на екрані пристрою почнуть з'являтися різні вірутальні предмети.

Представники Аpple продемонстрували на заході демо AR-додаток, в якому на реальну поверхню можна було "поставити" віртуальні чашку і лампу, а також AR-гру за мотивами Star Wars.