ua en ru

Apple поліпшить якість картографічного сервісу з допомогою дронов

Apple поліпшить якість картографічного сервісу з допомогою дронов Фото: Apple поліпшить якість картографічного сервісу з допомогою дронов

Дрони планується використовувати, щоб відстежувати появу нових дорожніх знаків, будівництво доріг та інші зміни місцевості

Американська компанія Apple вирішила використовувати безпілотні літальні апарати для поліпшення роботи сервісу Apple Maps, повідомляє Grifonsoft.

Так, дрони планується використовувати, щоб відстежувати появу нових дорожніх знаків, будівництво доріг та інші зміни місцевості. Далі дані будуть передаватися команді картографічного сервісу для оперативного оновлення.

У березні цього року компанія отримала дозвіл від авіавлади США на комерційне використання дронів з метою збору даних. Дрони можна буде використовувати тільки в денний час і за умови, що вони знаходяться в зоні видимості пілота. Apple планує використовувати в роботі 11 різних моделей дронов, включаючи квадрокоптеры і безпілотники з незмінною геометрією крила.

Видання також додає, що компанія планує розширити можливості свого сервісу, додавши функцію навігації усередині будівель, а також удосконаливши автомобільну навігацію.

Нагадаємо, UPS тестує дрони для експрес-доставки ліків.