ua en ru

Apple створить онлайн-сервіс для поліцейських запитів, - Reuters

Apple створить онлайн-сервіс для поліцейських запитів, - Reuters Фото: офіс Apple (Pixabey)

Поліція зможе запитувати дані про користувачів Apple через новий портал

Американська компанія Apple планує створити онлайн-сервіс, через який поліція зможе запитувати дані про користувачів. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на лист віце-президента Apple Кейт Адамс сенатору-демократа від Род-Айленда Шелдону Вайтхаусу

У листі, зокрема, йдеться, що Apple запустить такий сервіс до кінця 2018 року. На сьогодні компанія надає поліції дані користувачів з iCloud. Також повідомляється, що в 2017 році Apple отримала 14 тис. запитів від правоохоронців США, з них - 231 терміновий запит, який стосувався надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Apple видалила з магазину додатків VPN-сервіс Facebook за збір даних. Як повідомляється, Facebook через сервіс відстежував, які ще програми популярні серед користувачів Onavo. При цьому компанія визнавала, що збирає таку інформацію, і пояснювала це прагненням поліпшити власні продукти.

У лютому Apple підтвердила найбільший у своїй історії витік даних. Зокрема, у відкритий доступ потрапила частина вихідного коду операційної системи iOS 9.