ua en ru

Apple на ринку смартфонів наростила частку прибутку до 92%

Apple на ринку смартфонів наростила частку прибутку до 92% Фото: Apple

Samsung зайняла 15%

Apple за підсумками першого кварталу 2015 р. зайняла 92% (у 2014 р. - 65%) ринку смартфонів з операційного прибутку при тому, що за кількістю проданих пристроїв частка компанії складає менше 20%, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на керуючого директора інвестбанку Canaccord Genuity Майка Воклі.

Друге місце за найбільшим виробником смартфонів Samsung із 15%. Сумарне перевищення рівня у 100% пов'язано з тим, що інші виробники з великої вісімки показали в першому кварталі збитки чи відсутність прибутку.

Всього на ринку смартфонів працюють близько тисячі компаній, з яких кілька сотень розташовані в Китаї. За оцінкою виконавчого директора компанії Strategy Analytics Ніла Мостон, багато виробників смартофна на платформі Android виявилися затиснуті між дешевими, але сильно представленими на ринку брендами, такими як Xiaomi і преміальними пристроями від Apple.

За даними Strategy, середня світова ціна iPhone у 2014 році склала 624 дол., а смартфонів, що працюють під Android, - 185 дол. У першому кварталі 2015 р. Apple продала на 43% більше пристроїв порівняно з минулим роком і за вищою ціною, яка виросла на 60 дол. до 659 дол.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Apple запускає сервіс потокової музики.