ua en ru

Apple витратить 1 млрд доларів на виробництво серіалів

Apple витратить 1 млрд доларів на виробництво серіалів Фото: Apple (wikimedia.org)

Компанія прагне до подвоєння прибутку до 2020 року від свого бізнесу з обслуговування

Apple Inc. планує витратити протягом року близько 1 млрд доларів на створення оригінального відеоконтенту, який би конкурував з Amazon.com Inc. і Netflix Inc. Про це повідомляє Bloomberg.

Новими відеопродуктами займуться Джеймі Эрлихт і Зак Ван Амбург, які були найняті в Apple з Sony Pictures Television у червні 2017 року.

Очолить розробку Метт Чернисс, який до недавнього часу був президентом кабельної мережі WGN America Tribune Media Co.

Наголошується, що бюджет в 1 млрд доларів - це значно менше витрат Netflix і Amazon для відеоконтенту. Так, в Netflix заявили, що в цьому році витратять 6 млрд доларів, а аналітики JPMorgan Chase & Co. прогнозують, що витрати Amazon складуть близько 4,5 мільярда доларів.

Представники Apple відмовилися від коментарів.

Як пише видання, за минулий рік Apple прискорила своє просування, так як прагне до подвоєння доходу до 2020 року від свого бізнесу з обслуговування, в який входять такі продукти, як Apple Music і App Store. Так, в червні компанія випустила реаліті-шоу "Планета додатків", а на початку серпня - "Караоке в машині" ("Carpool Karaoke"). У квітні компанія заявила, що випустить до 10 оригінальних шоу до кінця року.

Нагадаємо, Apple запатентувала новий iPhone nano.