ua en ru

У Apple підтвердили розробку безпілотного автомобіля

У Apple підтвердили розробку безпілотного автомобіля Фото: офіс компанії Apple

Компанія вперше визнала, що інвестує в розробку й будівництво автомобіля без водія

Компанія Apple вперше визнала, що інвестує в розробку й будівництво безпілотного автомобіля. Про це йдеться в листі представників компанії на адресу державного транспортного регулятора США, передає ВВС.

Зазначено, що в компанії "схвильовані потенціалом автоматизованих систем у багатьох сферах, у тому числі й транспорті". У листі також згадано про "вагомі соціальні переваги автоматизованих транспортних засобів".

Чутки про такі плани компанії ходили давно, однак Apple публічно не підтверджувала їх.

У листі до транспортного регулятора Apple просить не запроваджувати надто багато правил на тестування безпілотних автомобілів, тому що "традиційні виробники і ті, хто лише починає, мають бути у рівних умовах".

Компанія також пропонує, щоб інші учасники автомобільного ринку ділилися даними про аварії й небезпечні ситуації, щоб скласти якомога ширшу картинку, ніж це під силу одній компанії. Це дозволить розробляти кращі системи, вважають інженери Apple.

Раніше технологічний гігант зареєстрував кілька пов'язаних із автомобільним ринком інтернет-доменів, серед яких apple.car та apple.auto.

Нагадаємо, раніше компанія Apple подала заявку на патент під назвою "Електронний пристрій із дисплеєм з округленими краями".