ua en ru

Apple планує придбати підрозділ мікрочіпів Toshiba

Apple планує придбати підрозділ мікрочіпів Toshiba Фото: Apple (wikimedia.org)

Аpple веде переговори з фондом Bain Capital про спільне придбання підрозділу мікрочіпів Toshiba

Американська компанія Аpple Inc. веде переговори з фондом Bain Capital про подачу спільної заявки на придбання бізнесу японської Toshiba Corp. з виробництва мікрочіпів пам'яті. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Повідомляється, що продаж підрозділу дозволить Toshiba їй залишитися "на плаву" після банкрутства американського ядерного підрозділу Westinghouse Еlectric.

Зазначено, що чистий збиток Toshiba за підсумками фінансового року, який завершився 31 березня, склав 8,8 млрд доларів.

Зазначено, що іншими претендентами на підрозділ, вартість якого може перевищити 18 млрд доларів, є консорціум Hon Hai Precision Industry " (Foxconn) і Western Digital Corp., а також група інвесторів у складі держфонду Innovation Network Corp. of Japan (INCJ), Банку розвитку Японії, південнокорейського чіпмейкера SK Hynix Inc і Bain Capital.

Toshiba потрібно продати бізнес до кінця поточного фінроку, тобто до березня 2018 року, інакше компанію чекає делістинг (виключення цінних паперів певного емітента з котировального списку фондової біржі, - ред.) акцій на Токійській фондовій біржі.

Наголошується, що Toshiba поставляє свої мікрочіпи для Apple - вони використовуються в смартфонах iPhone і планшетах iPhad.

Акції Toshiba в середу подешевшали на 3,5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Samsung Electronics інвестує 7 млрд доларів протягом трьох років у виробництво чіпів флеш-пам'яті, що використовуються в смартфонах та інших пристроях, на території Китаю.