ua en ru

Apple планує відкрити магазини в Індії

Apple планує відкрити фірмові магазини в Індії. Про це повідомляє "Росія-24" з посиланням на видання Times of India. До цих пір компанія практично не була присутня на цьому перспективному ринку.

Нові гаджети Apple в Індії надходять у продаж з великим запізненням. Їх поширюють партнери Apple - Redington (India) і Ingram Micro. Компанії з Купертіно, як і багатьом іншим великим гравцям IT-сектора, заважають індійські закони. Влада вимагає, щоб 30% комплектуючих для товарів, що продаються на локальному ринку, вироблялись в Індії.

Єдиний шанс для Apple - добитися того, щоб локалізацією виробництва визнали технологічний аутсорсинг, так як будувати в країні власні заводи або домовлятися про поставки комплектуючих американці не хочуть.

Apple ніколи не вважала індійський ринок ключовим. Однак в останні місяці керівництво компанії все частіше говорить про його перспективи. Тім Кук нещодавно поскаржився на те, що складна система доставки пристроїв Apple індійським покупцям недостатньо вигідна.

Але інтерес до "яблучних" пристроїв в Індії зростає. А битва з Samsung і іншими виробниками пристроїв для Android підштовхує Apple до виходу на "складні" ринки. Зрештою все залежатиме від місцевої влади. Експерти сумніваються, що американці погодяться локалізувати виробництво комплектуючих.

Читайте також: iPhone 5 одержав офіційний дозвіл на продаж у Росії