ua en ru

Apple відкликає патентний позов проти нового смартфона Samsung

Компанія Apple погодилася відкликати позов про порушення патентних прав з боку її південнокорейського конкурента - Samsung. Сторони домовилися, що новий смартфон Samsung не потрапить в продаж на домашній і тому настільки важливий для Apple американський ринок, передає Reuters.

У листопаді 2012 р. юристи Apple подали позов в окружний суд м. Сан-Хосе (штат Каліфорнія) про порушення патентних прав і використанні своїх технологій у виробництві продукції конкурента. У список пристроїв, до яких були претензії, крім декількох смартфонів і планшетних комп'ютерів, потрапив і смартфон Galaxy S III Mini. Після гарантій Samsung про те, що цей пристрій не потрапить в офіційний продаж на території США, обмежувальна вимога була відкликана.

Нагадаємо, 25 серпня 2012 р. федеральний суд штату Каліфорнія оголосив рішення в патентній суперечці Apple проти Samsung, зобов'язавши південнокорейську компанію виплатити Apple компенсацію в 1,05 млрд дол.

Читайте також: Samsung відкликала всі позови до Apple в Європі

Найбільші технологічні гіганти ведуть патентну війну вже не перший рік. Перший судовий позов був поданий з боку американської корпорації в квітні 2011 р., коли вона звинуватила Samsung в копіюванні дизайну своїх пристроїв. При цьому південнокорейська компанія подала ряд зустрічних позовів в декількох країнах.

Продажу Galaxy S III Mini в Європі почалися в жовтні ц.р. Пристрій позиціонується як конкурент смартфона від Apple iPhone 5.