ua en ru

Apple Inc. добилася попередньої заборони продажів смартфона Samsung Galaxy Nexus в США

У США Apple Inc. добилася попередньої заборони на продаж смартфона Samsung Galaxy Nexus. Рішення було винесено районним судом м. Сан-Хосе, Каліфорнія, передає Reuters. Причиною для заборони продажів смартфона стало порушення з боку Samsung патентів Apple Inc.

Однією з умов вступу судового рішення в силу є депозит в 95 млн дол, який Apple Inc. повинна розмістити на спеціальному рахунку. В тому випадку, якщо пізніше судову заборону на продаж Galaxy Nexus буде знято, кошти підуть компанії Samsung в рахунок відшкодування збитків. Apple Inc. часто критикується за надмірно агресивну політику щодо захисту авторських прав. Експерти зазначають, що таким чином компанія бореться з конкурентами.

Автором вердикту була суддя Люсі Ко, яка раніше встановила попередню заборону на продаж планшетного комп'ютера Samsung Galaxy Tab 10.1. на території США.

Нагадаємо, найбільші технологічні гіганти ведуть патентну війну вже не перший рік. Перший судовий позов був поданий з боку американської корпорації в квітні 2011 р., коли вона звинуватила Samsung в копіюванні дизайну своїх пристроїв. При цьому компанія Samsung подала ряд зустрічних позовів в декількох країнах, включаючи США, Німеччину та Австралію.

Зазначимо, що Samsung є одним з основних суперників Apple Inc. у боротьбі за першість на ринку смартфонів і планшетних комп'ютерів. Гаджети південнокорейської компанії працюють на платформі Android, яка на даний момент є найпопулярнішою в світі операційною системою для мобільних пристроїв, обігнавши iOS від Apple, Windows Mobile від Microsoft, BlackBerry OS від Research in Motion (RIM) і Symbian від Nokia.