ua en ru

Apple і Samsung скуповують патенти на технологію LTE

Apple і Samsung готуються до нового епізоду патентної боротьби. На цей раз спір може розгорітися через права на технологію LTE, яка забезпечує швидку бездротову передачу даних і скуповування патентів на яку проводять обидві компанії. Про це повідомляє "Росія-24".

Після презентації нового iPhone, що має можливість використання LTE-мереж, у Samsung з'явився шанс взяти реванш за програний наприкінці серпня в Америці судовий процес.

"У нас є кілька карт в рукаві, наприклад, патенти LTE. Але ми будемо застосовувати їх з великою обережністю, так як Apple є одним з найбільших покупців наших електронних компонентів", - заявив в середу Сін Чон Ген, директор по IT і мобільним продуктам Samsung.

За даними Reuters, найбільше патентів в області LTE належать Nokia (18,9%), на другому місці - Qualcomm (12,5%), який постачає радіомодулі для яблучних пристроїв. Samsung (12,2%) займає друге місце. Сама Apple до останнього часу не приділяла увагу цьому питанню: ще в минулому році їй не належало жодного патенту в цій сфері, вона придбала невеликий пакет з 420 патентів у компанії Rockstar Bidco.

Якщо Samsung подасть позов проти Apple за порушення використання LTE, то малоймовірно, що вона доб'ється вилучення нового iPhone з продажу. Зазвичай судді в таких випадки обмежуються штрафом і зобов'язують порушника домовитися з позивачем про розмір ліцензійних угод. У такому випадку Samsung може частково компенсувати збитки, викликані рішенням американської компанії зменшити обсяг закупівель комплектуючих у Apple.

Читайте також: iPhone 5: Apple презентувала новий смартфон