ua en ru

Apple буде збирати iPhone в Індії

Apple буде збирати iPhone в Індії Фото: глава компанії Тім Кук в минулому році провів ряд переговорів з індійською владою

Збірка iPhone розміститься в Бангалорі та її запуск очікується до кінця квітня

Американська компанія Apple домовилася з владою Індії і має намір запустити в країні збірку iPhone, сообщает Bloomberg з посиланням на представника індійської влади.

Збірка iPhone розміститься в Бангалорі та її запуск очікується до кінця квітня. Складальником обрана тайванська компанія Wistron Corp.

За даними агентства, Apple раніше висунула низку вимог у переговорах з урядом Індії, в яких серед іншого була вимога про звільнення від сплати податків на імпорт комплектуючих і обладнання терміном на 15 років.

Передбачається, що всі зібрані смартфони будуть орієнтовані на внутрішній ринок. Американська компанія робить ставку на Індію як на один з найдинамічніших ринків після того, як інші ринки, в першу чергу Китай, продемонстрували уповільнення зростання продажів.

Як відзначає агентство, в минулому році Apple поставила в Індію 2,5 млн iPhone, при цьому компанія займає частку на ринку всього в 2%. Індійський ринок експерти оцінюють як один з крупнейши[ і швидкозростаючих. Так, до 2020 року очікується, що в країні буде продано 750 млн смартфонів.

Нагадаємо, Apple Samsung обігнала на світовому ринку смартфонів в 4 кварталі минулого року.