ua en ru

Апеляційний суд Швеції надав Saab захист від кредиторів

Апеляційний суд Швеції надав збанкрутілому Saab захист від кредиторів. Таким чином, скасовано прийняте два тижні тому судом першої інстанції рішення про відмову у відповідному клопотанні компанії. Про це повідомляється в прес-релізі Swedish Automobile N.V.
За словами представників голландської Swedish Automobile, якій належить Saab, процес його добровільної реструктуризації дозволить використовувати наявні ресурси найбільш ефективним чином і врятувати компанію. Мета добровільної реструктуризації - забезпечити короткострокову стабільність і залучити додатковий капітал, зазначили представники Swedish Automobile, уточнивши, що, поки буде йти процес реструктуризації, Saab постарається залучити фінансування.
Spyker, перейменований в Swedish Automobile в травні 2011 р., придбав в американського автоконцерну General Motors компанію Saab в 2010 р. За підсумками 2010 р. фінансові показники Saab виявилися плачевними, а в квітні 2011 р. конвеєр автовиробника і зовсім зупинився через борги перед постачальниками комплектуючих. У травні 2011 р. Spyker знайшов китайського партнера по відновленню виробництва Saab, ним стала компанія Pang Da Automobile Trade Co.