ua en ru

АП вважає, що додаткові кошти на медреформу можуть бути виділені в рамках перегляду держбюджету

Перший заступник Адміністрації Президента України Ірина Акімова вважає, що додаткові кошти медичну реформу можуть бути виділені в рамках перегляду держбюджету. Про це вона повідомила сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що в рамках перегляду держбюджету, частина коштів може бути виділена. Якщо ви звернули увагу, то коли розподілялися гроші до фонду регіонального розвитку... якщо взяти список об'єктів, які туди увійшли, то ви побачите, що чимало об'єктів у різних областях є об'єктами медицини, причому, первинної медицини... ми все-таки бачимо цей пріоритет", - зазначила Акімова.

Також вона додала, що поки не знає, де взять1 млрд грн, необхідний для проведення медичної реформи.

"Зараз сказати від імені уряду, що знайдеться конкретний мільярд, я б не наважилася. Для мене головне, щоб цей пріоритет був видимим, і він вже фінансується більше, ніж раніше. Я впевнена, що і в 2014 рр. Ми також будемо намагатися виділяти більша кількість коштів, ніж раніше", - зазначила Акімова.

Вона підкреслила, що сьогодні необхідно забезпечити фінансування для поліпшення транспортного забезпечення сімейних лікарів та екстреної медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила, що на медичну реформу потрібно 1 млрд грн.

Читайте також: Світовий банк пропонує Україні реформу системи охорони здоров'я